Hristos a înviat

Hristos a înviat

A ales să se nască în cel mai umil loc: un staul de animale! – Ca și cum ar fi știut că în lumea aceasta nu va fi loc pentru El! – Lecția Smereniei!

Și a ales să moară în cea mai cumplită formă de tortură a vremurilor lui: răstignirea! – Ca și cum doar o durere absolută, supremă ar fi putut salva lumea de răutatea ei! – Lecția iubirii!

Căci, deși era Împaratul Lumii și nașterea sa au vestit-o până și stelele, doar paiele i-au ținut de cald și, deși s-ar fi putut salva oricând, prin negare, El a ales Adevărul cu toate consecințele lui fatale. – Lecția asumării!

A sângerat până când, din rănile nenumărate a început să curgă numai apă și chiar și așa a ales să ierte întreaga lume, trăind inimaginabile dureri. – Lecția sacrificiului!

De peste 2000 de ani ne este greu să privim imagini în care am putea citi, simți, trăi puțin din ceea ce a trăit El. Ne întoarcem chipul și ne minunăm de forța Lui fantastică. Ne copleșește schingiuirea Lui! Dar dacă am fi fost acolo, martori oculari, noi ce am fi făcut? V-ați întrebat vreodată? – Lecția introspecției!

În rest, e plină lumea de acei ce înca nici acum nu cred în El. Și încă mii de ani să treacă și poate că așa va fi mereu! Pentru mine însa, El s-a născut și a trăit, a dovedit dumnezeire și a binecuvântat și a murit în chinuri cumplite, iertând o lume întreagă.

El pentru mine a înviat! – Lecția credinței!

Hristos a înviat!

admin
1 Comment
  • Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.

    august 18, 2022 at 1:03 pm

Leave a Comment